Lajme

Cilat janë gjërat kryesore që duhen kërkuar kur blini një ekskavator me rrota me kovë të përdorur?

Shikime 7 prill 14,2023

Për shkak të kërkesës së madhe! Shumë tregtarë të dorës së dytë nuk do të marrin makineritë e përshtatshme për shitje për një kohë, por duke u përballur me tundimin e fitimeve të mëdha, ata fillojnë të përdorin trurin e tyre në makinat e aksidenteve dhe makinat e vjetra.

Disa tregtarë të paskrupullt kanë rinovuar dhe ripërpunuar disa ekskavatorë që kanë pësuar aksidente dhe i kanë shndërruar modelet e vjetra në modelet më të fundit për shitje. Në përgjithësi, kjo lloj makinerie është zakonisht e cilësisë së dobët dhe gjithashtu do të shkaktojë humbje të konsiderueshme për përdoruesit. Sot do të ndaj me ju se si të identifikoni shpejt makinat e rinovuara.

Për të kontrolluar nëse një ekskavator i përdorur është një makinë e rinovuar, fillimisht shikoni bojën e të gjithë automjetit. Nëse e gjithë makina është duke u rilyer, kjo është diçka për të cilën duhet pasur kujdes. Nëse makina nuk ka një aksident të madh. Zakonisht, nuk ka nevojë ta rilyeni atë. Nëse e gjithë makina është e lyer, mund të jetë për të rritur çmimin e shitjes së makinës. Vetëm se pesha e bishtit është gjetur e lyer, gjë që është relativisht normale.

Më pas, shikoni krahët e mëdhenj dhe të vegjël. Në përgjithësi, nëse krahët e mëdhenj dhe të vegjël janë lyer tërësisht, kini kujdes nëse makina mund të saldohet pas plasaritjes.

Tjetra, le të vëzhgojmë përsëri motorin. Së pari, vëzhgoni ngjyrën e bojës dhe vidhat në motor. Për shkak se motori punon në temperaturë të lartë, nëse nuk është bojë origjinale e makinës, boja do të plasaritet, ngjyra do të jetë shumë e errët dhe do të ketë gërvishtje të mëdha në motorin e riparuar. Tjetra, hapni kapakun e motorit të ekskavatorit dhe kontrolloni nëse ka tym të trashë nga tubi i shkarkimit. Nëse ka shumë tym të zi, kjo do të thotë se unaza e pistonit është zëvendësuar në të ardhmen e afërt. Ju nuk duhet t'i injoroni këto detaje. Në fakt, motori është i njëjtë me organet tona njerëzore. Pas riparimit, definitivisht nuk do të jetë aq i fuqishëm sa më parë.

Më poshtë duhet të vëzhgoni shasinë e ekskavatorit dhe zvarritësit. Zakonisht, shasia e rinovuar do të ketë një hendek të madh kur makina rrotullohet. Kur inspektoni shinat dhe pjesën e poshtme, shikoni për konsumim të rëndë në sipërfaqe. Sapo konsumimi të jetë serioz, pashmangshëm do të ndikohet edhe çmimi i kësaj makinerie, sepse këto reflektojnë që ekskavatori punon për një kohë të gjatë, nëse makina nuk punon për një kohë të gjatë, nuk do të ketë konsumim serioz! Përveç nëse zakonisht i kushtoni pak vëmendje mirëmbajtjes së makinës.

Më në fund, redaktori u thotë të gjithëve se nuk do të ketë byrekë në qiell, jo thjesht rënie e fundosje dhe mos u mahnit nga çmimi i ulët. Kur blini një ekskavator të dorës së dytë, duhet të vëzhgoni me kujdes nëse makina është ngatërruar. Nëse jeni fillestar në industri, duhet të sillni mjeshtrin më profesional.

Të lutem shko
mesazh

Mbështetja e TI Nga Makineri ndërtimi Asia Juexiang

Copyright © 2023 Asia Juexiang Construction Machinery by injnet - Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet